top of page
Poops Pocket Slim Purple Power Inside.png

Hur använder jag tygblöjor?

Hur gör man?
Tygblöjornas utformning liknar engångsblöjor, men de olika varianterna skiljer sig något åt. De flesta modeller knäpps med knappar fram i midjan (i vissa fall kardborre), och ska knäppas så att det åtminstone går att få i två fingrar fram över magen. Storleken justeras med knappar på utsidan av blöjan. Läs mer här.

I en pocketblöja, så som den på bilden, läggs det uppsugande inlägget i fickan mellan skalet och innertyget. I de modeller som är skal läggs inlägget direkt i skalet och fästs antingen med knappar eller under flärpar fram och bak. Inlägget bör vara något längre än skalets utfällda längd. De flesta inlägg kan vikas fram eller bak om de är för långa. Det är också därför Poops! inlägg är tunna och smidiga att hantera.   

Håller de verkligen tätt?
Ja! Det är dock viktigt med passformen (precis som alla blöjor). Resåren som sitter runt benen ska sitta i ljumskvecket på barnet för att hålla tätt ordentligt. Om resåren ligger an mot huden överallt ska det hålla tätt. Om det ändå läcker kan det vara inläggets material som behöver justeras, exempelvis för att suga upp vätskan snabbare.

Om barnet inte vill ligga still?
Ofta går det att dra upp en tygblöja precis som en dra-upp-blöja. Du förknäpper då de nedre knapparna och drar upp blöjan. Resåren gör att det går att töja ut den väl över ben och rygg. När blöjan sedan är på plats knäpper du knapparna i midjan och petar in benresåren i ljumsken. 

bottom of page