top of page

Om tygblöjor

Att använda POOPS! tygblöjor är enklare än du tror! Vårt motto är att tygblöja ska vara lika smidigt att använda som användning engångsalternativ. Därför ser vi över hela användningsprocessen och utvecklar produkter som ska passa olika situationer och livsstilar.

Genom att använda tygblöjor och andra flergångsprodukter sparar du inte bara ditt klimatavtryck och avfall, utan också på den egna ekonomin. Engångsblöjor kostar ca 10 000-20 000 kronor per barn, medan en heltidsuppsättning av tygblöjor kostar cirka 5500 kronor. Ett enkelt räkneexempel finns nedan. 

Här följer några tips till dig som vill prova tygblöjor:

  • Testa en enkel modell och se hur det fungerar. Enklaste modellen är All-in-One (AIO).

  • Prova några olika modeller och material. Tygblöjor finns i naturmaterial och syntetiska material. Du kan läsa mer om detta hos Blöjupproret.

  • Du kan även hyra tygblöjor från blöjupproret för att prova olika varianter.

  • Om du vill använda blöjor på heltid rekommenderas cirka 18-24 blöjor (All-in One (AIO) eller Pocket, alternativs 6 skal med cirka 20-25 inlägg.

Om olika modeller

  • I AIO-modeller är inläggen fastsydda i blöjan. Poops! modeller kan dock fällas ut för att kunna hängtorka snabbt. Dessa blöjor är OneSize och har knappar mitt på blöjan som kan knäppas ihop för att få storlek S och M. 

  • I en skalblöja med inlägg placeras inlägget i skalet innanför de flärparna fram och bak, som hjälper till att hålla det på plats. Skalet kan användas flera gånger om det inte blivit smutsigt av bajs, eller luktar. 

  • Vi utvecklar just nu lite nya modeller - håll utkik på hemsidan så får du veta mer!

Testa gärna att kombinera tygblöjor med EC (eliminerings- kommunikation). Det innebär att svara på bebisens signaler och rutiner för kiss och bajs och då erbjuda till exempel en potta. Detta är ett bra teknik att tillämpa samtidigt du använder tygblöjor då du kan förkorta blöjperioden avsevärt. Du kan läsa mer om detta på www. blöjfribebis.se som är en bra hjälp på vägen!

bottom of page