top of page

Material & tester av POOPS! tygblöjor, potträningsbyxor, badblöja & ullskalblöjor

Bomullen i POOPS! AIl-in-One tygblöjor samt de olika inläggen är tillverkad av 100% ekologisk odlad bomull som är märkt med Organic Content Standard (OCS). Den ekologiska bomullen har därefter blandats upp med bambuviskos för att få en slutprodukt som har en märkning/certifiering som heter Organic Blended Content Standard. Sammansättningen i POOPS! bambu/bomulls tygblöjor samt inläggen är  70% bambuviskos/ 30% ekologisk bomull för bästa absorbtionsförmåga. 

Vill läsa mer om certifieringen: 

http://textileexchange.org/OCS

 

Tygblöjornas polyestertyger med polyuretan skikt är testade och godkända för: Europeisk Standard EN 71-3, AZO färgämnen, Bisfenol-A (BPA) och Ftalater 6P. Insidan på tygblöjorna som består av 70% bambuviskos/30% ekologisk bomull, CoolPass, samt en micofiber är testade och godkända för: Europeisk Standard EN71-3.

Potträningsbyxans bomullsjersey samt bomullsfrotté är testade och godkända för: Europeisk Standard EN 71-3. Mellanlagret som består av bomullsjersey med TPU-skikt är testad och godkänd för: Europeisk Standard EN71-3, Bisfenol-A (BPA) och Ftalater 6P.

De tryckta tygerna i badblöjan består av 85% polyester/15% spandex är testade och godkända för: Europeisk Standard EN 71-3 samt  AZO färgämnen. Insidan består av en DPU-belagd polyester som är testad och godkänd för: Europeisk Standard EN 71-3, Bisfenol-A (BPA) och Ftalater 6P.

Ullen i ullblöjbyxan testad och godkänd för: Europeisk Standard EN 71-3 samt AZO färgämnen

bottom of page