Material

Nyheten för våren är att bomullen blivit utbytt till en 100% ekologisk odlad bomull som är märkt med Organic Content Standard (OCS). Den ekologiska bomullen har därefter blandats upp med bambuviskos för att få en slutprodukt som har en märkning/certifiering som heter Organic Blended Content Standard. Sammansättningen i POOPS! bambu/bomulls tygblöjor blir samma som den tidigare All-in-One blöjan dvs 70% bambuviskos/30% ekologisk bomull.
Vill man läsa mer om detta kan man göra det på: http://textileexchange.org/OCS

OCS_Blended

Tygblöjornas polyestertyger med polyuretan skikt är testade och godkända för: Europeisk Standard EN71-3, AZO färgämnen, Bisfenol-A (BPA) och Ftalater 6P. Insidan på tygblöjorna som består av 70% bambuviskos/30% ekologisk bomull, CoolPass, samt en micofiber är testade och godkända för: Europeisk Standard EN71-3.

Potträningsbyxans bomullsjersey samt bomullsfrotté är testade och godkända för: Europeisk Standard EN71-3. Mellanlagret som består av bomullsjersey med TPU-skikt är testad och godkänd för: Europeisk Standard EN71-3, Bisfenol-A (BPA) och Ftalater 6P.

De tryckta tygerna i badblöjan består av 85% polyester/15% spandex är testade och godkända för: Europeisk Standard EN71-3, AZO färgämnen. Insidan består av en DPU-belagd polyester som är testad och godkänd för: Europeisk Standard EN71-3, Bisfenol-A (BPA) och Ftalater 6P.